Twee mede-oprichters van Vine, de videodienst die onderdeel werd van Twitter en binnenkort weer zal worden gesloten, hebben een nieuwe livestreaming-app gelanceerd.

Met de app Hype kunnen gebruikers live video vanaf hun smartphone streamen naar volgers, net als dat met bijvoorbeeld Periscope en Facebook Live kan.

De app onderscheidt zich door hier allerlei effecten aan toe te voegen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld bewegende achtergronden toevoegen. Ook kunnen foto's, video's en bewegende gif-afbeeldingen aan de uitzendingen worden toegevoegd, en is het mogelijk om muziek uit de iTunes-bibliotheek af te spelen in een livestream.

Hype biedt ook verschillende mogelijkheden voor communicatie tussen uitzender en volgers. Zij kunnen gesproken of geschreven reacties achterlaten, die de livestreamer vervolgens weer in zijn uitzending kan verwerken.

Livestreams worden ook opgeslagen, zodat ze later kunnen worden teruggekeken. Vooralsnog is Hype alleen beschikbaar voor iPhones. Het is onduidelijk of er een Android-versie zal volgen.