Pinterest heeft 150 miljoen maandelijkse gebruikers

Pinterest heeft 150 miljoen gebruikers die minstens eenmaal per maand inloggen. Vorig jaar september had de dienst nog 100 miljoen maandelijkse gebruikers.

Dat schrijft de Wall Street Journal donderdag. Pinterest is zes jaar oud, maar groeit met 50 miljoen maandelijks actieve gebruikers meer dan een jaar geleden nog altijd hard.

In de VS is Pinterest qua maandelijkse gebruikers Twitter inmiddels voorbij: 70 miljoen voor Pinterest tegenover 66 miljoen voor Twitter. Wereldwijd loopt Twitter met 313 miljoen maandelijkse gebruikers nog wel voor, maar de dienst groeide het afgelopen jaar slechts met 6 miljoen gebruikers.

Pinterest werkt als een soort 'digitaal plakboek'. Gebruikers kunnen foto's, bijvoorbeeld van locaties, recepten of producten, op een eigen overzicht 'pinnen' en delen met anderen.

Het bedrijf is ook druk bezig met het overnemen van bedrijven waarvan het vindt dat die iets kunnen toevoegen aan de functionaliteiten van Pinterest. Zo nam het bedrijf dit jaar later-lezen-dienst Instapaper en smartphonetoestenbordapp Fleksy over. 

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie