Tinder laat gebruikers zien welke foto’s matches opleveren

Tinder introduceert een nieuwe functie waarmee gebruikers kunnen zien welke foto’s hen de meeste likes opleveren.

In Tinder krijgen gebruikers foto’s van andere mensen te zien. Die kunnen zij dan liken door naar rechts te swipen of voorbij laten gaan door naar links te swipen.

Met de nieuwe functie Smart Photos kunnen gebruikers zien bij welke van hun foto’s het meest naar rechts geveegd wordt. Ze moeten daar de functie nog wel even voor aan zetten, schrijft TechCrunch.

Smart Photos laat foto's in een willekeurige volgorde zien aan andere gebruikers. De foto's waarbij het meest naar rechts geswiped wordt, worden vervolgens ook vooraan geplaats. Tinder zegt in een blog dat het aantal matches op die manier met 12 procent steeg.

Tinder koppelt zijn gebruikers op basis van een reeks aan statistieken, waar het bedrijf niet al te loslippig over is. Vorige maand maakte het bedrijf wel bekend dat het voortaan samenwerkt met muziekstreamingdienst Spotify. Gebruikers kunnen een liedje op hun Tinder-profiel plaatsen. Het algoritme van de dating-app houdt ook rekening met eventuele gedeelde muzieksmaak bij het koppelen.

De nieuwe fotofunctie wordt de komende tijd voor alle gebruikers beschikbaar gesteld.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie