Beleef het ingrijpende verhaal van een vader met een ziek kind op een unieke manier en bekijk het weer in stijl met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

That Dragon, Cancer

Dit is een game, maar zeker geen doorsnee game. That Dragon, Cancer vertelt het persoonlijke verhaal van Ryan Green van ontwikkelaar Numinous Games. Het jonge zoontje van Green leed aan kanker tijdens de ontwikkeling van de game, en overleed nog voor het spel klaar was. Green veranderde het spel daarop in een prachtig eerbetoon aan zijn zoontje.

Bekijk de trailer van That Dragon, Cancer:

Trailer That Dragon, Cancer
168
Trailer That Dragon, Cancer

That Dragon, Cancer is wat dat betreft meer een interactief verhaal dan een game. Niet je behendigheid wordt uitgedaagd, maar je invoelingsvermogen. That Dragon, Cancer speel je het beste in je eentje en met alle aandacht. Wees dan wel voorbereid op een zwaar maar mooi verhaal over vreugde, angst, verdriet en hoop.

Daarmee vertelt That Dragon, Cancer niet alleen op een toegankelijke en unieke manier een persoonlijk verhaal, het toont ook de veelzijdigheid van games aan. Omdat je interactief wordt betrokken in de wereld van Green en zijn zoontje voelt het alsof je er deel van gaat uitmaken, waardoor emoties nog krachtiger overgebracht worden.

Download That Dragon, Cancer voor iOS (4,99 euro)

Sun

Een hele fraaie weer-app die met zijn onderscheidende uiterlijk nu eens niet inlevert op bruikbaarheid. Een horizontale lijn laat de weersvoorspelling zien, die wordt weergegeven in de vorm van de stand van de zon. Als de zon op zijn hoogste punt staat is dat in Sun ook zo, en dat werkt verrassend goed als leidraad.

In het zonnetje staat de temperatuur, daarboven de tijd en de weersomstandigheden. Zo kun je horizontaal door de weersvoorspelling voor je huidige locatie bladeren, terwijl je met verticaal vegen makkelijk tussen verschillende plaatsen wisselt.

Sun gebruikt op beschikbare locaties bovendien de weersinformatie van Dark Sky, die tot op de minuut nauwkeurig neerslag op je huidige locatie kan weergeven. Helaas is die informatie in Nederland nog niet beschikbaar, voorlopig enkel in de VS, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook zonder die info is Sun een even prachtige als prettige app om het weer in te bekijken.

Download Sun voor iOS (1,99 euro)

Dan The Man

Ook een game, al is Dan The Man een stuk meer geschikt om eventjes in bus of trein te spelen. Het spel is van de makers van Jetpack Joyride en dat is aan de stijl zeker af te zien, met hysterisch ogende pixelige poppetjes en dito omgevingen.

De gameplay is deels vergelijkbaar, want ook in Dan The Man word je overladen met even veelzijdige als totaal gestoorde wapens. Groot verschil is dat Dan The Man in wezen een ouderwetse platformer is, waar Jetpack Joyride een endless runner is waar je zo ver mogelijk in een eindeloos level moet zien te komen.

Bekijk de trailer van Dan the Man:

Trailer Dan the Man
30
Trailer Dan the Man

Zoals het een goeie platform-game betaamt moet je in Dan The Man een hoop springen om zowel gevaren als vijanden te overbruggen. Die vijanden kan je ook slaan en neermaaien met dat grote arsenaal uiteenlopende wapens. Je bestuurt dan met softwareknoppen die in de schermhoeken staan, maar door het ontwerp van de game is dat allemaal prima te doen.

Download Dan The Man voor Android of voor iOS (gratis)