Mix snel je favoriete nummers aan elkaar, speel het mooiste strategiespel van dit moment en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

The Banner Saga 2

Het tweede deel in de verhalende strategie-game met viking-thema. Net als zijn voorganger ziet ook The Banner Saga 2 er prachtig uit, als een speelbare tekenfilm met een duidelijk herkenbare stijl. Personages en omgevingen zijn ook echt met de hand getekend, waardoor ze echt van het scherm spatten. Voor wie het eerste deel niet heeft gespeeld, of alweer vergeten is, heeft The Banner Saga 2 een fraaie terugblik naar dat verhaal.

Deel twee gaat verder waar dat verhaal gebleven is, en laat de speler weer verschillende personages levelen. Ook de moeilijke keuzes zijn weer weer van de partij: de eerste Banner Sage kenmerkte zich ook al door de vele situaties waarbij je als speler tussen twee kwaden moest kiezen, zowel tijdens gevechten als in de gesprekken tussen de levels door.

Levels zijn in The Banner Saga 2 vormgegeven als schaakborden, waarbij je tal van personages tactisch over dat raster moet bewegen. Uiteraard hebben die allemaal hun eigen sterke en zwakke punten, en kunne sommigen in één zet verder worden verplaatst dan andere personages. Omdat je helden ook daadwerkelijk kunnen omkomen en daarmee ook onspeelbaar worden voelt The Banner Saga 2 altijd spannend aan. Leuk voor wie het eerste deel als speelde: je kan keuzes uit het eerste deel meenemen in dit vervolg.

Download The Banner Saga 2 voor Android (5,49 euro) of voor iOS (4,99 euro)

Pacemaker

De simpelste DJ-app in de App Store laat gebruikers nu heel makkelijk mixtapes maken en delen met hun vrienden. Pacemaker werkt op basis van Spotify, en laat je je favoriete playlists aan elkaar mixen. De app kiest zelf optimale momenten uit, maar je kan ook makkelijk zelf bepalen wanneer je het ene nummer in het andere laat overlopen.

Dat doe je door de 'waveforms' van de nummers te verslepen, waarbij Pacemaker met streepjes aangeeft op welke punten het volgende nummer het beste aansluit op het huidige. Op die manier zet je snel en makkelijk strakke mixtapes in elkaar, die je ook nog eens simpel met vrienden kan delen.

Daarvoor heeft Pacemaker een slim trucje: de mixtape wordt niet opgeslagen, enkel de metadata. Vrienden kunnen de playlist op die manier openen in Pacemaker, maar moeten die ook koppelen aan hun Spotify-account om mixtapes van vrienden te luisteren. Op hun beurt kunnen zij die mixtapes dan ook weer aanpassen en delen. De komende maanden gaat Pacemaker een soort sociaal netwerk uitrollen, waarmee gebruikers populaire mixtapes rond hun eigen muzieksmaak kunnen ontdekken.

Download Pacemaker voor iOS (gratis)

Six

Blijkbaar is het aantal varianten dat je op Tetris kan maken nagenoeg eindeloos. In Six speelt een zeshoek de hoofdrol, die bovenop een toren Tetris-stenen ligt en zo lang mogelijk naar beneden moet vallen. Daarvoor moet je stenen aantikken, die dan verdwijnen.

De zeshoek begint dan te rollen en het is de bedoeling om die zo lang mogelijk op de toren te houden. Tik je het verkeerde stuk op het verkeerde moment aan dan rolt de steen van van de toren af, en ben je game-over. Oer-simpel maar erg leuk om te doen.

Download Six voor Android of voor iOS (gratis)

Legend of the Skyfish nu ook voor Android

Deze prachtige game met duidelijke Legend of Zelda-invloeden verscheen in augustus al voor iOS, zie ook ons artikel van toen. De game is nu ook voor Android verschenen, en nog steeds geldt: Legend of the Skyfish is één van de beste mobiele games van dit jaar. Mooi, goed speelbaar, vertrouwd maar vernieuwend en van top tot teen goed in elkaar gezet.

Download Legend of the Skyfish voor Android of voor iOS (2,99 euro)