De ontwikkelaars van WhatsApp hebben het niet zo op Apple, blijkt uit verborgen boodschappen in de broncode van de Android-versie van de app. 

CORRECTIE: Het onderstaande bericht lijkt onjuist te zijn. De originele Reddit-post is verwijderd en volgens andere Reddit-gebruikers waren de geplaatste screenshots niet afkomstig van WhatsApp. Onze excuses voor de fout.

Op meerdere plekken in de broncode is "FUCK APPLE" te lezen, ontdekte Reddit-gebruiker xMarioZ na rondspeuren in het installatiebestand van de app. Hij maakte ook meerdere screenshots van de opvallende vondst. 

Het gaat om delen van de broncode die niet aan de buitenkant te lezen zijn. In de app zelf is de tekst dus niet te zien. Het is onduidelijk of de Apple-versie van de app voorzien is van hetzelfde commentaar. 

Waarom de programmeurs van de populaire berichtendienst de noodzaak voelden om zich af te zetten tegen het Amerikaanse bedrijf is niet bekend. Een voor de hand liggende reden is dat Apple veelgebruikte programmeeroplossingen niet toestaat, waardoor de ontwikkelaars minder handige manieren moeten bedenken om bepaalde handelingen uit te voeren.