Apple gaat de apps in de App Store onder de loep nemen om te kijken of ze wel voldoen aan de richtlijnen. Apps met ondersteuningsproblemen die niet worden opgelost en 'verlaten' apps worden verwijderd.

Dat heeft het bedrijf donderdag laten weten aan alle iOS-ontwikkelaars. Woensdag begint Apple met het evalueren van de apps, liet de iPhonemaker weten in een verklaring.

Apple zegt de kwaliteit van het appaanbod hoog te willen houden. Daarom is het van belang dat ze aan de richtlijnen voldoen, dat ze naar behoren werken en dat ze de recente versies van iOS ondersteunen.

Het moet voor iOS-gebruikers gemakkelijker worden om kwalitatief hoogstaande apps te vinden. In de App Store zijn op dit moment meer dan 2 miljoen apps te vinden.

Contact

Als Apple een app vindt die niet aan de eisen voldoet, dan wordt er contact opgenomen met de ontwikkelaar. Als die binnen 30 dagen een update uitbrengt die de problemen verhelpt, kan de software in de Store blijven.

Gebeurt dat niet, dan gooit Apple de app weg. Apps die meteen crashen bij het opstarten worden per direct verwijderd.

Naam

Apple benadrukt dat de ontwikkelaars wel de naam houden van de app die ze gemaakt hebben, ook als die uit de App Store wordt verwijderd. Ook blijven verwijderde apps functioneren voor mensen die ze al gedownload hebben.

Ontwikkelaars krijgen de kans om een vernieuwde versie van hun app aan te melden bij de Store, ook als de vorige versie is verwijderd.