Ontwikkelaars hebben een manier gevonden om Chrome-apps te behouden, zelfs nadat Google stopt met de ondersteuning hiervan. 

Dat hebben de ontwikkelaars op Github aangekondigd. Met het softwarepakket Electron kunnen apps voor Google Chrome zelfstandiger worden gemaakt. 

Eerder deze maand kondigde Google aan te stoppen met Chrome-apps op Windows, Mac en Linux. De applicaties zouden enkel nog toegankelijk blijven op Chromebooks. 

Omdat Chrome-apps door Google online worden gehost, houden ze op met werken zodra de ondersteuning wordt gestaakt. De ontwikkelaars van Electron hebben daar een oplossing voor gevonden. 

De Electron-apps kunnen nog steeds bij Google worden ingezonden, waardoor ze via de officiële Chrome-kanalen beschikbaar blijven en van updates worden voorzien. Volgens de makers van Electron blijven ze hierdoor werken zodra ondersteuning voor Chrome-apps wordt gestaakt. 

Ontwikkelaars moeten Electron-ondersteuning aan apps toevoegen om de ondersteuning te bieden. Gebruikers kunnen dit niet.