Nieuwe app laat gebruikers restjes bestellen bij restaurants

ResQ, een app waarmee horecabedrijven overgebleven eten tegen verlaagde prijzen kunnen verkopen, wordt donderdag in Amsterdam gelanceerd.

Aangesloten restaurants, cafés en bakkerijen kunnen met ResQ maaltijden die die dag niet zijn opgemaakt aanbieden. Zo wordt er voorkomen dat het voedsel wordt weggegooid en kunnen de restaurants alsnog wat geld verdienen aan het eten dat de prullenbak in zou verdwijnen. 

ResQ werkt momenteel samen met vijftien Amsterdamse restaurants en is van plan om in september ook van start te gaan in Rotterdam en Den Haag. 

De dienst is sinds begin dit jaar actief in thuisland Finland, Zweden en België. In totaal heeft de dienst zo’n 35.000 geregistreerde gebruikers en 200 aangesloten horecabedrijven. 

De Finse restjesdienst ruziet al enige tijd met het eveneens Finse Lunchie, een soortgelijke dienst die in februari werd gelanceerd en nu nog alleen in Finland opereert. Volgens Lunchie heeft ResQ het idee voor de dienst gestolen. Overigens bestaan er in de Verenigde Staten en Frankrijk al enige jaren soortgelijke diensten. 

ResQ is vanaf woensdag beschikbaar voor iOS en Android.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie