Snapchat zou de zoek-app Vurb willen overnemen voor minstens 110 miljoen dollar (98 miljoen euro).

Daarnaast wordt nog eens 75 miljoen dollar uitgeloofd aan bonussen om bestaande medewerkers, waaronder directeur Bobby Lo, over te halen naar Snapchat.

Dat meldt The Information dinsdag op basis van anonieme bronnen. Vurb is een mobiele zoekmachine die niet werkt met pagina's zoekresultaten, zoals onder meer Google, maar die alle informatie overzichtelijk binnen de app probeert te tonen.

Wie bijvoorbeeld zoekt op 'films', krijgt meteen een lijst met films te zien die nu in de bioscoop zijn. Over elke individuele film is binnen Vurb informatie te vinden.

De app werd in 2014 gelanceerd, maar wist nooit grote gebruikersaantallen binnen te halen. Andere zoekmachines als Google proberen ook steeds vaker informatie bij zoekopdrachten te presenteren, zonder dat daarvoor op één resultaat uit een lange lijst hoeft te worden geklikt.

Het is nog onduidelijk wat Snapchat van plan is met de technologie van Vurb. Snapchat bevat nu helemaal geen zoekfunctie en richt zich enkel op het bekijken en delen van foto's en video's.