Google heeft dinsdag zijn eigen videobel-app Duo uitgebracht. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Duo is een simpele app waarmee alleen één-op-één-gesprekken kunnen worden gevoerd met mensen uit de contactenlijst. Het is niet mogelijk om groepsgesprekken te voeren met Duo.

De videobel-app onderscheidt zich vooral van andere apps met de functie 'knock-knock', waarbij het videobeeld van de beller al direct wordt getoond aan de ontvanger voordat er is opgenomen. Ook wordt alle data versleuteld verstuurd, zodat dit moeilijk te onderscheppen is voor hackers.

Google presenteerde Duo al eerder dit jaar, tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Toen liet het bedrijf ook chatapp Allo zien. Die app wordt echter pas later gelanceerd.

Duo is vanaf vandaag te downloaden in de App Store voor iOS en Google Play voor Android.

Hangouts

Enkele jaren geleden presenteerde Google al de chat-app Hangouts, waarmee ook videogesprekken konden worden gehouden. Die app kreeg echter nauwelijks voet aan de grond in de concurrentiestrijd met onder meer WhatsApp, iMessage en Skype.

Ook na de lancering van Duo blijft Hangouts bestaan, al is onduidelijk of Google die dienst ook nog verder blijft doorontwikkelen.