Snapchat zou zijn 'Snapcodes', een soort QR-codes, ook in de echte wereld willen toepassen, bijvoorbeeld als kortingscode op producten.

Snapcodes worden nu gebruikt om makkelijk mensen te volgen op Snapchat; de speciale QR-code hoeft dan enkel gefotografeerd te worden.

Snapchat zou nu overwegen zulke codes ook op bijvoorbeeld producten toe te passen, meldt The Information op basis van ingewijden. De Snapcodes zouden op allerlei zaken toegepast kunnen worden. The Information spreekt van frisdrankverpakkingen, filmposters en advertenties in winkels.

Snapchat-gebruikers zouden die codes dan kunnen scannen voor bijvoorbeeld korting te krijgen, een speciale bon, mogelijk gepaard met een advertentie. Advertenties zijn een belangrijke inkomstenbron voor Snapchat, maar adverteerders klagen dat de korte reclames op Snapchat makkelijk overgeslagen kunnen worden door gebruikers.

Snapchat zou overwegen de fysieke Snapcodes in het najaar te presenteren, maar het plan zou voor die tijd mogelijk ook nog kunnen sneuvelen.