Instagram heeft zijn eigen Stories-functie toegevoegd; een nieuw scherm waarin foto's en video's van die dag verschijnen en na 24 uur weer verdwijnen. 

Instagram wil naar eigen zeggen gebruikers de mogelijkheid geven om zo veel mogelijk te delen, zonder dat zij bang zijn dat ze te veel foto's plaatsen. 

Het nieuwe scherm is te bereiken via de nieuwe balk aan de bovenkant van het scherm, waar de profielfoto's van de beste vrienden van de gebruiker en meest populaire accounts worden weergegeven. 

Bekijk de nieuwe functie

Instagram gaat de strijd met Snapchat aan
Instagram gaat de strijd met Snapchat aan

Snapchat

Instagrams Stories-functie is daarmee vrijwel hetzelfde als de gelijknamige functie van concurrent Snapchat. Het is bovendien ook op de Instagram-variant mogelijk om tekst toe te voegen en te tekenen in verschillende kleuren. 

Instagram-CEO Kevin Systrom schrijft de Stories-functie dan ook toe aan Snapchat, maar stelt in een interview met The Verge dat het concept vroeger of later toch ook wel op andere sociale media zou verschijnen.

"Je zal dit soort 'stories' ook op andere sociale media gaan zien, omdat het een van de beste manieren is om visuele informatie chronologisch te laten zien", aldus Systrom. Hij vergelijkt het met de nieuwsfeed van Facebook: "Toen had ook elk sociaal medium iets van: 'Hoe passen we dat zelf toe op ons product?'"