Quip, een app die het mogelijk maakt om met meerdere mensen documenten te bewerken, is verkocht aan Salesforce. De softwaremaker betaalt 582 miljoen dollar (zo'n 520 miljoen euro).

Dat heeft Salesforce maandagavond bekendgemaakt. Volgens bronnen van TechCrunch komt de totale aankoopprijs zelfs uit rond de 750 miljoen dollar, maar vloeit een deel daarvan terug naar de investeringstak van Salesforce, die eerder al geld in Quip stak.

Quip concurreert met Office 365 van Microsoft en met Google Docs, maar richt zich in tegenstelling tot die concurrenten voornamelijk op smartphones en tablets.

Met de app van Quip moet het makkelijk zijn om documenten te bewerken, ook met meerdere mensen. Quip werd in 2012 opgericht door Bret Taylor, een van de bedenkers van Google Maps, een andere oud-Google-medewerker.

"Als onderdeel van Salesforce zullen we onze dienst sneller kunnen uitbreiden en miljoenen mensen ter wereld kunnen bereiken", schrijft Taylor op het officiële blog van Quip. 

De startup had eerder al 46 miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald. Salesforce is vooral bekend van zijn bedrijfssoftware voor het beheer van klantrelaties.