Google introduceert een modus in zijn Maps-app die ervoor zorgt dat er alleen verkeers- en routeinformatie wordt geladen als het apparaat waar de app op werkt met wifi verbonden is.

Dat schrijft TechCrunch. Hoewel Google officieel niets heeft losgelaten over de nieuwe functie, bevestigde het bedrijf wel dat de functie bij een selecte groep gebruikers getest wordt.

Die gebruikers vertellen dat Maps nog wel een kleine hoeveelheid data kan verbruiken via de mobiele dataverbinding, ook als de wifi-functie is ingeschakeld. Hiervoor wordt een waarschuwing getoond.

De functie zou goed van pas kunnen komen op plekken met gratis wifi. De gemeenteraad van Amsterdam nam bijvoorbeeld midden juli een motie aan om een onderzoek uit te voeren naar het opzetten van een gratis wifi-netwerk voor de hele stad.

Uiterlijk

Google maakt daarnaast bekend dat het uiterlijk van de kaartenapp een update heeft gekregen. Door de update moeten de kaarten in de app er gelikter uitzien dan voorheen.

Ook zijn er nu zogenaamde interessegebieden te zien in de app. Dat zijn gebieden waar iets te doen of te zien is. Gebruikers kunnen de interessegebieden herkennen aan een oranje kleurtje.