Voer slangen fruit, rijg bolletjes aan elkaar en maak je muziek voller en helderder met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Dots & Co

De derde game in de Dots-serie waarin je gekleurde bolletjes aan elkaar moet rijgen. Net als in voorganger TwoDots bestaat Dots & Co uit levels waarin de gekleurde bolletjes in allerlei vormen staan opgesteld. De bedoeling is om binnen een x-aantal zetten een bepaald aantal bolletjes te verzamelen. En nog steeds geldt: maak een vierkant van vier dezelfde bolletjes en je speelt ineens alle bolletjes van die kleur weg.

Nieuw zijn de compagnons die je in sommige levels krijgt, de & Co uit de titel. De compagnons hebben speciale krachten, bijvoorbeeld het wegspelen van een bepaalde kleur, of de één kleur in een andere veranderen. Die die speciale krachten laadt je op door andere vormpjes te verzamelen, bijvoorbeeld driehoekjes. Zolang ze dezelfde kleur zijn als de reeks bolletjes die je verzamelt kan je ze gewoon meenemen.

Die toevoeging maakt dat Dots & Co net wat anders speelt dan zijn voorgangers. De levels vragen om een iets tactischere benadering, en dat is welkom. Vorige delen voelden soms toch wat willekeurig, je moest geluk hebben met de plaatsing van de bolletjes en anders maar uit frustratie de portemonnee trekken. Betalen kan in deze game ook, maar hoeft totaal niet. Momentele zijn er 155 levels, maar net als bij TwoDots groeit dat aantal vast.

Download Dots & Co voor Android of voor iOS (gratis)

Mimi Music

Vaak heb je de neiging om je muziek harder te zetten als je met oordopjes of een koptelefoon in een luidruchtige omgeving staat. Toch werkt dat averechts: je hoort nog steeds alleen bepaalde delen van de muziek harder en bovendien is het schadelijk voor je oren. Mimi Music pakt het slimmer aan, en maakt dat muziek voor jouw oren beter klinkt.

Dat doet de app niet alleen met een equalizer; apps waarmee je de bass of juist de hoge tonen wat kan bijdraaien zijn er al voldoende. Mimi Music maakt een 'oorafdruk' van je gehoor. Daarvoor moet je in een heel stille omgeving een hoortest doen, waarbij je hele hoge of juist lage tonen met zowel je linker- als rechteroor moet detecteren zodra je ze hoort.

Resultaat is voller klinkende muziek, welk genre je ook luistert. Met een schuif wissel je makkelijk tussen het origineel en de Mimi-equalizer, en stel je makkelijk in of je dichter bij het origineel wil gaan zitten of niet. En het moet gezegd: muziek klinkt inderdaad beter, zeker door goedkope oordopjes en dat zonder dat je je muziek harder hoeft te zetten.

Download Mimi Music voor iOS (gratis)
Binnenkort ook voor Android

Snakebird

Laat je niet foppen door het schattige, kleurrijke uiterlijk van Snakebird. Hoewel je door geinig vormgegeven werelden kruipt als een, nou ja, slangvogel, is deze game venijnig in al zijn simpelheid. Het doel is steeds om al het fruit in een level te verzamelen. Met elk stuk fruit dat de slangvogel eet wordt hij een beetje langer, is al het fruit verzameld dan opent zich een portaal naar het volgende level.

Ondertussen loopt er geen klok mee en levens die je kan verliezen zijn er ook al niet. Dan zoef je zo door levels heen toch? Nou nee, want je krijgt te maken met de vreemde natuurwetten die in de wereld van de slangvogel gelden. Zo kan hij natuurlijk niet door zichzelf heen kruipen, waardoor je snel vast kan komen te zitten. Ook kan de slangvogel vrij ver over de rand van de eilandachtige levels kruipen; zolang er maar één stukje van de slang op de rand blijft hangen.

Dat maakt Snakebird vooral tactisch: bewegen doe je stapje voor stapje door in de vier richtingen over het scherm te vegen. Maak je een verkeerde zet kun je een paar zetten terug doen het probleem anders aanpakken. En problemen zijn het: zelfs de eerste levels van Snakebird zijn al hoofdbrekers, laat staan de latere levels waarin obstakels, portalen en meerdere slangvogels tegelijk voorbij komen.

Download Snakebird voor Android of voor iOS (gratis)