Japanse berichtenapp Line wil 1,2 miljard ophalen met beursgang

De Japanse maker van berichtenapp Line wil 1,3 miljard dollar (1,2 miljard euro) ophalen met zijn beursgang. De beoogde openingswaarde van een aandeel steeg vorige week van hooguit 28 euro naar minstens 29 euro vanwege grote vraag.

Dat is maandag op te maken uit documenten van het Japanse ministerie van Financieën, meldt Reuters. Line wil deze week naar de beurzen in New York en Tokio om later wereldwijd te kunnen uitbreiden.

Het bedrijf wordt gewaardeerd op omgerekend 6,13 miljard euro. Er worden bij de beursgang aandelen met een totale waarde van 1,17 miljard euro verkocht.

Line werd in 2011 ontwikkeld na de grote aardbeving en tsunami in Japan. Het was vooral de bedoeling om mensen de mogelijkheid te geven te blijven communiceren, terwijl de vaste lijnen waren doorbroken.

De app is uitgegroeid tot een populaire berichtendienst die de strijd aangaat met bekende apps als WhatsApp. De maker wil de dienst ook populair maken buiten de thuismarkten Japan en Zuidoost-Azië. Line is op Android meer dan 500 miljoen keer gedownload.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie