Spotify beschuldigt Apple van machtsmisbruik in App Store

Apple heeft in de App Store een update van muziekdienst Spotify geweigerd. Volgens Spotify misbruikt Apple op deze manier zijn macht. 

Dat stelt Spotify in een brief aan een advocaat van de techgigant, aldus Recode. Apple zou volgens de brief zowel de muziekdienst als zijn klanten het expres lastig maken. 

De update gebruikt volgens Apple niet het officiële App Store-betaalsysteem om nieuwe klanten te werven. Daarom zou de nieuwe app niet toegestaan zijn in de app-winkel. Apple krijgt een percentage van de omzet als apps het iOS-betaalsysteem gebruiken.

Spotify beweert dat er voor Apple meer speelt. Het bedrijf zou de positie van de muziekdienst op iOS verslechteren, zodat Apple Music beter op zijn beurt presteert. Spotify stelt dat Apple hiermee mogelijk het Europese en Amerikaanse mededingingsrecht schendt, door een concurrent op zo'n manier buiten spel te zetten. 

Spotify was eerder deze maand kritisch over wijzigingen binnen de App Store. Het percentage dat app-verkopers aan Apple moeten betalen gaat op termijn omlaag, maar volgens Spotify is dit enkel een leuk gebaar. Apple zou de regels moeten aanpassen om ontwikkelaars echt tegemoet te komen, aldus het muziekbedrijf.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie