Twitter en zijn sociale videodienst Vine staan gebruikers voortaan toe om video's tot 140 seconden lang te plaatsen.

Daarmee stapt Vine af van de zes seconden die het platform voorheen kenmerkten. Ook Twitter hanteerde voorheen voor gewone gebruikers een lagere limiet van dertig seconden. Twitter wil er zo voor zorgen dat gebruikers meer videocontent bij de microblogdienst gaan consumeren.

Twitter lanceert tegelijkertijd een nieuwe manier om video's te bekijken. Als gebruikers straks op een video in de Twitter-tijdlijn klikken, komen zij in de nieuwe Watch Mode terecht.

Dat is een sectie van de Twitter-app waarin enkel video's te bekijken zijn. Twitter gaat daar ook andere video's aanbevelen. Bij de lancering van Watch Mode zullen er vooralsnog nog geen advertenties in te zien zijn. 

Daarnaast maakt Twitter in een blog bekend dat het voortaan de mensen die veel Vine-content maken, gaat betalen. Zij krijgen toegang tot het videoadvertentieplatform van Twitter.

De nieuwe functies worden vanaf dinsdag uitgerold op Twitter. De nieuwe Vine-functies zullen eerst bij een 'kleine groep' invloedrijke gebruikers uitgerold worden. Vermoedelijk krijgen gewone Vine-gebruikers op een later moment de beschikking over de mogelijkheid langere video's te maken.