De Japanse berichtenapp Line gaat volgende maand naar de beurs. De app krijgt een waardering van rond de 5 miljard euro (zo'n 588 miljard yen).

De berichtendienst wil met zijn beursgang zo'n 113 miljard yen (iets minder dan 1 miljard euro) aan kapitaal ophalen, meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van beursdocumenten.

Line heeft in Azië ruim 200 miljoen gebruikers, vooral in Japan, Thailand en Taiwan. Maar op andere continenten is de app og niet echt aangeslagen. Het bedrijf wil na de beursgang proberen een groter gebied te veroveren.

De app neemt het dan op tegen de Facebook-apps WhatsApp en Facebook Messenger, en Aziatische concurrenten als het Chinese WeChat en het Zuid-Koreaanse Kakao.

Verdienmodel

In tegenstelling tot apps als WhatsApp heeft Line al een duidelijk verdienmodel. Het bedrijf verdient veel geld met de verkoop van stickers en andere digitale goederen binnen de app, en toont daarnaast advertenties. De omzet bedroeg in heel 2015 zo'n 120 miljard yen (ongeveer 1 miljard euro), 40 procent meer dan een jaar eerder.

Vooralsnog is de beursgang van Line de grootste van een technologiebedrijf in 2016. De afgelopen jaren zijn weinig techbedrijven bereid geweest om naar de beurs te gaan, terwijl er juist steeds meer startups zijn die door durfkapitalisten worden gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar (zogenoemde 'unicorns').

De aandelenprijs van Line wordt op 27 juni bekendgemaakt en op 11 juli definitief vastgelegd.