T-Mobile heeft woensdagavond zijn eigen tv-dienst Knippr gelanceerd. Gebruikers kunnen via het internet kijken naar de bekendste Nederlandse zenders.

Een abonnement op Knippr kost 10,99 euro per maand en geeft toegang tot twaalf zenders van NPO, RTL en SBS. Verder is het mogelijk om toegang tot verschillende andere zenders bij te kopen, voor 99 eurocent per zender. De eerste maand is gratis.

Knippr is te bereiken via apps voor Android en iOS. Vanaf volgende maand moet het mogelijk zijn om beelden vanuit deze apps naar andere apparaten te sturen, door middel van de Google Chromecast of Apple Airplay. Deze functie werkt nu echter nog niet.

T-Mobile zegt dat het merendeel van de programma's in HD te kijken is. De meeste programma's zijn maximaal zeven dagen later terug te kijken. Voor het gebruik van de dienst is geen mobiel abonnement bij T-Mobile vereist.

Knippr gaat de concurrentie aan met de vergelijkbare dienst Play van KPN. Die app werd vorig jaar gelanceerd en biedt toegang tot een groter zenderpakket, waaronder de kanalen van HBO, voor 14,99 euro per maand.