Snapchat geeft media prominentere plek in vernieuwde Verhalen-tab

Snapchat steekt zijn Verhalen-tab in een nieuw jasje. Media die ook in de Ontdek-sectie zitten, kunnen voortaan in de Verhalen-tab een afbeelding of foto en een zin tekst toevoegen aan hun icoontje.

Daarnaast wordt het in de laatste update, die vanaf dinsdag uitgerold wordt, voor gebruikers mogelijk om zich te abonneren op media die publiceren op Snapchat.

Ongelezen verhalen van de geabonneerde kanalen komen dan tussen de verhalen van vrienden te staan. Onder meer BuzzFeed, National Geographic en CNN publiceren op Snapchat.

Snapchat lanceerde de Ontdek-tab begin vorig jaar onder meer om er geld aan advertenties op te kunnen verdienen. De verdiensten vallen tot nu toe volgens The Verge echter tegen. Daarom probeert Snapchat in de nieuwe update meer mensen naar de kanalen van mediabedrijven te lokken.

Snapchat passeerde onlangs Twitter in aantal dagelijks actieve gebruikers. De vluchtige fotodeeldienst heeft er 150 miljoen tegenover 140 miljoen voor Twitter. Ook haalde Snapchat 1,8 miljard dollar aan investeringen op.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie