Kom tot rust met natuurgeluiden, reageer sneller op notificaties en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Walter

De simpelste reisgids die we ooit hebben gezien, maar wel een hele leuke. Walter wijst je naar plekken waar je kan eten, drinken, winkelen of waar iets te zien is. Alleen niet op een kaart, maar met een kompas.

Streepjes rond je huidige locatie laten zien waar plekken in de vier genoemde categorieën zijn, en hoe ver ze van je vandaan zijn. Meer informatie krijg je niet: zo blijft je vakantie of stedentrip nog enigszins avontuurlijk.

Bovendien hoeft Walter door dat gebrek aan informatie alleen de locaties van boeiende plekken op te slaan. Daardoor werkt de app eenmaal geïnstalleerd ook zonder internetverbinding, waardoor je 'm dus kan downloaden, vergeten en eenmaal in het buitenland alsnog zorgeloos kan gebruiken.

Download Walter voor iOS (gratis)

Notifly

Ken je de Chatheads van Facebook Messenger nog? Berichten in de vorm van een cirkel aan de rand van je scherm, waardoor snel reageren makkelijk gaat. Notifly doet ongeveer hetzelfde, maar dan voor veel meer berichtenapps.

Notifly ondersteunt onder meer WhatsApp, Telegram, Skype, Twitter en Facebook Messenger. Berichten die binnenkomen verschijnen als een cirkel aan de rand van je scherm. Druk er op en je kan direct reageren in een klein venster, zonder dat je de app hoeft te openen.

Wegvegen kan ook, en per app stel je makkelijk zowel het uiterlijk als het gedrag van het notificatiecirkeltje in. In de aanstaande versie N van Android voegt Google ook zo'n snelle reactiefunctie toe voor notificaties, maar voor de meeste gebruikers duurt het nog wel even voordat die versie beschikbaar is.

Download Notifly voor Android (gratis)

Wildfulness

Nederlander Mark Hendriks maakte eerder al fraaie weerapp Wild Weather, waarbij stijlvolle natuurillustraties het weervooruitzicht vergezellen. Met Wildfulness gaat hij voor een vergelijkbaar uiterlijk, deze keer met natuurgeluiden.

De app heeft acht verschillende thema's met bijpassend geluid en bewegende illustratie. Herfstbries toont je een herfstachtig berkenbos terwijl je een briesje hoort, met Stormachtige Nacht zie en hoor je de kletterende regen.

Alle geluiden zijn in 3D opgenomen en klinken even overtuigend als rustgevend. Met een druk op het scherm haal je een timer tevoorschijn, om bijvoorbeeld bij het geluid van de regen of storm in slaap te vallen. De bonusknop met korte opnames van verschillende vogelgeluiden is een leuke extra.

Download Wildfulness voor iOS (1,99 euro)

Reelgood

Wat moet je nu weer kijken van het groeiende digitale aanbod films en series? Reelgood wil daar een handje bij helpen. Voeg in de app de huur- en streamingdiensten toe waar je toegang toe hebt en welk genre je zoekt en Reelgood helpt je op weg.

Ook kan je in de app films noteren die je graag wil zien, maar die nog niet te huren of te streamen zijn. Reelgood geeft je een seintje zodra de film beschikbaar is. Heb je gevonden wat je zoekt, kun je de film of serie direct vanuit Reelgood openen in de dienst waar die beschikbaar is.

Download Reelgood voor iOS (gratis)

Binnenkort voor Android