Snapchat heeft in een investeringsronde ruim 1,8 miljard dollar opgehaald. Daarmee zou het bedrijf zo'n 20 miljard dollar waard zijn.

De sociale fotodeeldienst heeft daarnaast elke dag meer dan 110 miljoen dagelijkse gebruikers, zo blijkt uit een gelekte pitch voor investeerders waar TechCrunch over beschikt. 

De gebruikscijfers zijn van december 2015. Daarom is het aannemelijk dat anno mei 2016 nog meer mensen dagelijks gebruikmaken van Snapchat. Snapchat had op hetzelfde moment een jaar eerder nog slechts 74 miljoen dagelijkse gebruikers.

Het is voor het eerst dat er iets naar buiten komt over gebruikscijfers van Snapchat. De vluchtige fotodeeldienst houdt daar naar buiten toe de lippen stijf over op elkaar.

Uitgelekte Snapchat-cijfers

Omzet

De 110 miljoen dagelijkse gebruikers leverden Snapchat in 2015 zo'n 59 miljoen dollar aan omzet op. Dat was voordat het sociale netwerk in 2016 begon met serieuze pogingen om geld te verdienen aan zijn gebruikers.

Snapchat verwacht zelf dat de omzet in 2016 fors zal stijgen. Voor dit jaar wordt tussen de 250 miljoen en 350 miljoen dollar omzet verwacht en voor 2017 zelfs tot een miljard dollar.

Verschillende grote investeringsmaatschappijen uit Silicon Valley steken in de zesde grote investeringsronde van Snapchat geld in het bedrijf.