De app Hangouts van Google, waarmee gebruikers kunnen chatten en videobellen, blijft bestaan na de introductie van twee nieuwe Google-apps die grotendeels hetzelfde doen.

Google kondigde woensdag tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O de apps Allo en Duo aan, die in de zomer zullen verschijnen.

Met Allo kunnen gebruikers berichten naar elkaar sturen, ondersteund door een slim algoritme dat zelf reacties kan bedenken en door Google-diensten als Maps, YouTube en de zoekmachine.

De app Duo zal het mogelijk maken één op één te videobellen, ongeveer zoals in de Microsoft-app Skype of in FaceTime van Apple.

Investeren

"We blijven investeren in Hangouts en het zal een op zichzelf staand product blijven", zegt een woordvoerder van Google echter tegen Business Insider, na de aankondiging van de twee nieuwe apps.

Volgens Google blijft Hangouts waardevol omdat het ook op desktops beschikbaar is, en omdat het geschikt is voor zakelijke gebruikers. Allo en Duo zullen alleen op smartphones werken.

Google introduceerde Hangouts in 2013 als samenvoeging van verschillende eerdere chat-apps. De app wist nooit een bedreiging te worden voor grotere chat-apps als Whatsapp en Facebook Messenger.