Google heeft twee nieuwe apps aangekondigd; berichtenapp Allo en videobelapp Duo. 

Naast dat er net als bij elke berichtenapp mee gechat kan worden, werkt Allo ook nauw samen met Google Assistant, de nieuwe digitale assistent van het bedrijf. 

Allo stelt onder meer zelf antwoorden voor wanneer er een vraag wordt gesteld door de gesprekspartner. De functie werkt ook in combinatie met foto’s, dankzij beeldherkenningstechnologie.

De app leert van de antwoorden die de gebruiker zelf geeft, zodat er geen standaardantwoorden worden gegeven, maar antwoorden die zijn gebaseerd op eerdere reacties van de gebruiker zelf. 

De digitale assistent van Google kan op elk moment worden opgeroepen binnen Allo, door '@google' te typen. Zo kunnen er vragen worden gesteld aan Assistant, om bijvoorbeeld een filmkaartje te kopen of een spelletje te spelen.

Verder kunnen berichten, inclusief emoji, groter of kleiner worden gemaakt met behulp van een schuifknop.

Duo 

Daarnaast toonde Google Duo, een app om mee te videobellen. Opvallend is een functie die Google ‘knock knock’ noemt, waarmee er videobeelden van de beller worden getoond voordat er is opgenomen.

Zo kan de persoon die gebeld wordt dus eerst even kijken wie er precies belt en waar die persoon zich begeeft. Duo ondersteunt end-to-endversleuteling, een type encryptie waarover concurrent Whatsapp overigens ook al over beschikt. 

Beide apps komen in de zomer uit, voor zowel Android als iOS.