Facebook brengt aangepaste fotoapp Moments uit in Europa

Een aangepaste versie van de fotodeelapp Moments is vanaf dinsdagavond in Europa en Canada te downloaden voor Android en iOS.

Moments staat los van de Facebook-app en is gratis te downloaden, liet productmanager William Ruben van Facebook weten in een gesprek met NU.nl. Met de app moet het makkelijk worden voor gebruikers om foto's met elkaar te delen.

De dienst Moments is al een jaar beschikbaar in onder meer de Verenigde Staten en gebruikers hebben al 600 miljoen foto's gedeeld via de dienst.

Vanwege verschillen in de privacywetgeving moest er een nieuwe versie worden gemaakt voor Europa en Canada.

Herkenning

In de Amerikaanse versie worden mensen automatisch op foto's herkend. In de versie die in Europa verkrijgbaar is, moeten gebruikers zelf de naam van vrienden koppelen aan gezichten in foto's.

Bij het toevoegen van zogenoemde labels kunnen vrienden op Facebook worden gekoppeld, maar ook mensen die geen Facebook-account hebben. Foto's kunnen dan worden gestuurd naar iemand in zijn of haar omgeving.

App

Foto's kunnen worden gedeeld met andere mensen die de Moments-app hebben. De app groepeert foto's door te kijken naar de datum, mensen op de foto en de locatie waarop de foto is genomen.

Zo kunnen foto's van bijvoorbeeld reizen en feestjes in één album worden gedeeld met iedereen die aanwezig was. Ontvangers die geen Moments hebben, krijgen een melding via Messenger.

Om de foto's te bekijken en foto's toe te voegen aan bestaande 'momenten', moeten gebruikers de Moments-app hebben. De afbeeldingen krijgen een back-up op een server van Facebook.

Gemak

Met Moments moet het makkelijker worden om foto's te delen met vrienden, zonder die openbaar te maken.

"Mensen zeggen heel vaak: we delen de foto's", zegt Ruben van Facebook. "Maar uiteindelijk komt het er dan niet van of is het lastig om met veel mensen te delen."

Ook maken mensen vaak dezelfde foto's, omdat ze zelf het plaatje op hun smartphone willen hebben. "Dat is nu niet meer nodig, want één goede foto is genoeg."

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie