De Horizon Go-app van Ziggo kan voortaan livetelevisie naar een tv streamen met Chromecast en AirPlay.

De ondersteuning voor Chromecast en AirPlay werd in de meest recente app-update toegevoegd voor iOS en Android. Op iOS is ondersteuning voor beide streamingtechnieken. De Android-app werkt alleen met de Chromecast.

De nieuwe functie maakt het mogelijk livetelevisie te kijken, zonder dat er een extra settopbox of kabel op de tv aangesloten hoeft te worden. Een woordvoerder van Ziggo laat aan NU.nl weten dat dit te maken heeft met beeldrechten.

Er wordt op dit moment onderhandeld om de functies Replay TV en MyPrime ook voor Chromecast en AirPlay beschikbaar te stellen. Het is nog onduidelijk of en wanneer dit wordt uitgebreid.

Gebruikers mogen alleen livetelevisie naar een Apple TV of Chromecast streamen. Bij eerder uitgezonden programma's werkt de doorstuurknop niet. Deze gemiste uitzendingen zijn wel vanaf de smartphone, tablet of de Horizon Go-website te bekijken.

Ziggo zegt op dit moment niet te werken aan een Horizon Go-app voor Apple TV, Android TV of andere Smart TV-platformen. "Deze platformen zijn op dit moment voorzien met AirPlay en Chromecast-ondersteuning", aldus een woordvoerder.