Deel je favoriete media, stuiter door kleurrijke levels en probeer het nieuwste sociale netwerk met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

REX

Een netwerk voor het delen van toffe dingen. Een beetje zoals Goodreads doet voor boeken en Letterboxd voor films, maar dan voor alle dingen die je met je vrienden wil delen.

In REX deel je naast boeken en films ook series, muziek, games, apps, podcasts, artikelen, horeca en alles wat in de categorie overig valt. Dat maakt REX in potentie een stuk completer, maar dan moeten de mensen wel meedoen.

Aan de app zal dat in ieder geval niet liggen: REX is prettig vormgegeven, en werkt soepel samen met Twitter en Facebook waardoor je snel een aantal mensen kan volgen. Leuk, want op die manier ontdek je nieuwe dingen. Bovendien heeft REX een lijst met experts op allerlei gebieden, zodat je ook ziet wat schrijvers, filmmakers, musici en kunstenaars aanraden.

Ook strak is de manier waarop je kan doorpakken in de app: wil je iets zien, luisteren of lezen dat door een ander wordt aangeraden dan kan dat meteen. Koppelingen naar Spotify, Apple Music, iBooks, Amazon, Netflix en veel meer zijn altijd bij de hand.

Download REX voor iOS (gratis)

Slither.io

Deze game ziet er eigenlijk niet uit, is zo simpel als het maar kan en toch zit je Slither.io voor je 't weet uren te spelen. In de game speel je een slang en moet je gekleurde bolletjes eten om langer te worden.

Het speelveld waar jouw slang rondkruipt deel je met andere spelers, die van alle kanten door het beeld glibberen. Een botsing is fataal, waarop jij opnieuw moet beginnen en je slang uiteenvalt in een sliert van bolletjes die door andere spelers weer snel opgegeten kan worden.

De truc is dan ook om andere slangen slim af te snijden, zodat je hun buit kan opeten terwijl je zelf botsingen ontwijkt. Er is ook een boost-optie, om anderen snel te ontwijken maar daarmee verbrand je wel bolletjes. Dat handjevol simpele spelregels maakt Slither.io leuk, snel en ontzettend verslavend.

Download Slither.io voor Android of voor iOS (gratis)

Egz

Kleurrijke en fraai vormgegeven game waarin je een soort ei met beentjes naar het einde van elk level moet begeleiden. Dat doe je op de Angry Birds-manier, door te katapulteren dus.

Schiet je te hard dan breekt het ei, maar er liggen meer gevaren op de loer. Zo zijn er oppervlakken waar je vanaf stuitert, aan blijft plakken, bolletjes die ontploffen als je ze raakt en kabels waar je langs kan glijden.

Zo stuur je je ei al slingerend, zwevend, stuiterend en rollend door tunneltjes, langs scherpe randen, door ravijnen en tussen giftige wolken door naar het einde van elk bontgekleurd level, waar je zo nu en dan eindbazen moet verslaan om verder te komen.

Download Egz voor Android of voor iOS (2,99 euro)

Talkshow

Hé, weer een nieuw sociaal netwerk. Wie nu nog zo'n netwerk begint weet dat het Facebook niet meer van de troon kan stoten, dus het eerste dat je in Talkshow doet is dan ook inloggen met Facebook of Twitter. Dat maakt het vinden van medegebruikers een stuk makkelijker.

De insteek van Talkshow is een beetje gimmicky, maar wel goed uitwerkt. De app is vormgegeven als chat-app, waarbij elke chat openbaar is. Een chat heet een 'show', en in de eerste show leggen de bedenkers van de app uit hoe Talkshow werkt.

Met die insteek houdt Talkshow het midden tussen een Whatsapp-groep en Twitter. 'Shows' gaan net als op Twitter over actuele dingen zoals nieuws, tv, films, muziek. Shows bevatten alleen berichten geplaatst door de genodigden die daarbij horen, anderen kunnen liken en reacties achterlaten in een los veld. Leuk bedacht, of Talkshow aan zal slaan is een tweede.

Download Talkshow voor iOS (gratis)