Samsung heeft een app ontwikkeld waarmee geluiden kunnen worden nagebootst die baby's in de baarmoeder horen. Te vroeg geboren baby's kunnen op die manier een vertrouwd geluid horen terwijl ze in het ziekenhuis liggen.

Met de app Voice of Life kunnen moeders hun hartslag en stem opnemen en die via internet doorsturen naar een afspeelapparaat.

De app verwijdert automatisch de hoge frequenties, zodat er een geluid overblijft dat het kind ook in de baarmoeder hoorde.

Te vroeg geboren baby's worden in een couveuse in een ziekenhuis gelegd. Het afspelen van de moedergeluiden via de smartphone moet de baby enigszins geruststellen.

Video: Via smartphone kan baby baarmoedergeluiden van moeder horen​

Verbonden

Ook kunnen moeders zich meer verbonden voelen met het kind, als dat in de periode na de bevalling niet dicht bij de moeder kan zijn. Het horen van geluid uit de baarmoeder is bovendien goed voor de ontwikkeling van baby's.

Het is niet duidelijk wanneer de app wordt uitgebracht en of er ziekenhuizen zijn die de techniek willen gebruiken. Vorig jaar werden er wereldwijd 15 miljoen baby's te vroeg geboren.