Zoek door de grootste gifjes-bibliotheek, zorg dat kinderen niet te dicht op het scherm zitten en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Giphy voor Android

Giphy is hofleverancier bewegende .gif-plaatjes. Een echte Android-app ontbrak echter nog in het groeiende aanbod van manieren om gifjes te zoeken en aan van alles en nog wat toe te voegen.

De Giphy-app die tot nu toe voor Android beschikbaar was, was een Facebook Messenger-plugin, en beperkte zich tot die app. De nieuwe versie werkt net zoals de Giphy-app die sinds oktober voor iOS beschikbaar is.

Dat betekent een steeds veranderende startpagina met populaire gifjes, talloze categorieën met bewegende plaatjes rond allerlei specifieke onderwerpen en een zoekfunctie. Gevonden gifjes deel je makkelijk via sociale media, en door het gigantische aanbod van Giphy geeft de app je haast altijd wat je zoekt.

Download Giphy voor Android of voor iOS (gratis)

Orbit’s Odyssey

Fraaie puzzelgame die zich afspeelt op kleine planeetjes. Vanaf de zijkant kijk je tegen die planeten aan, terwijl het hoofdpersonage over het ronde oppervlak loopt. Daarbij verzamel je muntjes, maar ingewikkelder wordt het door obstakels en vijanden.

Die vijanden lopen ook over de planeet, aanraking moet je uiteraard vermijden. Dat kan niet alleen in twee dimensies; soms kan het personage ook achter de planeet langs lopen, om aan de andere kant van de planeet en buiten het bereik van vijanden te komen.

Orbit's Odyssey
Orbit's Odyssey

De twist is in veel levels de ring die om planeten cirkelt (zoals de ringen van Jupiter). Wanneer die elkaar raken, gebeurt er steeds weer wat anders: de wereld draait 180 graden, je teleporteert naar een andere planeet, of vijanden verspringen juist. Naarmate de game vordert zijn die krachten onmisbaar, en is het evenveel springen als puzzelen om heelhuids het einde van het level te halen.

Download Orbit’s Odyssey voor Android (3,18 euro) of voor iOS (2,99 euro)

Samsung Safety Screen

Voor jonge kinderen is het niet goed om het scherm van een smartphone of tablet te dicht bij hun ogen te houden. Volgens Samsung kunnen kinderen oogschade oplopen of moeite krijgen met kijken wanneer ze schermen te dicht bij hun ogen houden.

Samsung Safety Screen
Samsung Safety Screen

Om te zorgen dat kinderen het scherm niet te dicht bij houden, heeft Samsung een simpele app ontwikkeld. Safety Screen houdt met de selfiecamera in de gaten of kinderen wel genoeg afstand tot het scherm bewaren.

Komt hun gezicht te dicht bij, dan verschijnt er een grote melding in beeld. Een animatiefiguurtje vertelt kinderen dat de het scherm wat verderaf moeten houden. De app is op alle Android-apparaten te gebruiken, niet alleen die van Samsung.

Download Samsung Safety Screen voor Android (gratis)