Kijk meer game-video's dan je aankan, deel bestanden snel via je toetsenbord en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

YouTube Gaming

Sinds deze week is YouTube Gaming in Nederland verkrijgbaar. Wat doet de app anders dan het normale YouTube, dat al een ruim aanbod heeft van trailers van games, let's play-video's, en wedstijdverslagen van e-sports?

Om te beginnen beperkt YouTube Gaming zich echt enkel tot game-video's; zoek je via het zoekveld dan duiken enkel filmpjes over games op. Bovendien heeft YouTube Gaming handige game-pagina's: alle video's van een bepaalde game bij de hand, verdeeld onder live video's, de populairste filmpjes, reviews, let's plays en meer.

Bij live-filmpjes staat net zoals bij concurrent Twitch een chatveld, om met de maker van het filmpje te kunnen praten. Vanuit de Android-app is het binnenkort mogelijk om zelf games vanaf telefoon of tablet live te streamen. Andere kijkers zien je dan via de selfiecamera, maar de functie is nu nog in bèta.

Download YouTube Gaming voor Android of voor iOS (gratis)

Microsoft Hub Keyboard

Een eigen toetsenbord van Microsoft, gemaakt om sneller mee te werken. Niet door je sneller te laten typen, maar wel sneller te laten delen.

Met een zoekbalk boven het Hub Keyboard zoek je makkelijk door bestanden in Office 365. Die deel je dan gemakkelijk in een chat-app, zonder helemaal van app te moeten wisselen of door allerlei opties te gaan. Na het intikken van de titel van je bestand krijg je een automatische deel-link.

De extra balk toont ook je laatste paar gekopieerde stukjes tekst. Dat maakt plakken snel, maar is ook handig als je iets even geleden kopieerde, om daarna iets anders te kopiëren. Een auto-vertaalfunctie heeft de app ook, maar die werkt nog niet vanuit het Nederlands.

Download Hub Keyboard voor iOS (gratis)

Hub Keyboard is er ook voor Android, als beperkte preview

iDeal

Een simpele maar handige toevoeging aan iDeal is de mogelijkheid om via qr-codes te betalen. iDeal bracht er deze week een bijzonder minimalistische app voor uit: enkel een scanner die je doorstuurt naar de app van je bank.

Met de scanner neem je de code in beeld van iemand die je wil betalen, bijvoorbeeld een collectant. In de app van je bank regel je je betaling net zoals je normaal doet, en klaar ben je.

De qr-codes kunnen alleen door ondernemers via iDeal worden aangemaakt. Ze kunnen dus bijvoorbeeld worden gebuikt om op het terras of aan de deur snel af te rekenen, of door collectanten.

In de collecteweek van de Hartstichting, volgende week, zullen collectanten een iDeal QR-code op hun bus hebben, om zo ook mensen zonder contant geld de mogelijkheid te geven wat bij te dragen.

Download iDeal voor Android of voor iOS (gratis)