Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week

Plan makkelijker afspraken, krijg meer inzicht in je leven en speel een simpele maar verslavende game met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Datumprikker

Eén van de beste manieren om met meerdere mensen een datum te vinden om samen wat te doen, blijft Datumprikker. Maar de app van de dienst was behoorlijk verouderd en toe aan een opfrisbeurt.

Die kreeg Datumprikker deze week, waardoor de app er zowel op Android als op iOS nu strak en modern uitziet. Daardoor werkt de app ook sneller en prettiger, maar nog steeds volgens het stramien dat je van Datumprikker kent.

Je kiest een paar mogelijke dagen, vraagt vrienden hun voorkeur uit te spreken en zo vind je op de ideale datum voor iedereen. Het kiezen van die dagen is met de app helemaal makkelijk, omdat de app inzicht biedt in je agenda. Zo weet je zeker dat je zelf op alle dagen kan waar je vrienden, familie, collega's of teamgenoten uit laat kiezen.

Download Datumprikker voor Android of voor iOS (gratis)

Super Arc Light

Hoe simpeler de game, hoe leuker 'ie is om mobiel te spelen. Super Arc Light is weer eens zo'n even simpele als duivels moeilijke game, waar je voor je 't weet ingezogen wordt.

De game lijkt qua insteek behoorlijk op Super Hexagon, waar het personage dat je bestuurt in het midden van het scherm staat en de vijanden steeds dichterbij het midden komen.

In Super Arc Light ben je een stipje dat rond een cirkel draait. Als je op het scherm drukt, schiet het stipje en vertraagt het draaien sterk. Elke keer dat je loslaat, verandert de draairichting van het stipje.

Op die manier moet je goed timen en op het juiste moment drukken om naderende vijanden te kunnen raken. Word je geraakt dan ga je game over, maar hou je lang vol dan krijg je sterkere kogels en schilden om je cirkel tijdelijk te beschermen. Makkelijk te leren, eindeloos te spelen.

Download Super Arc Light voor Android of  voor iOS (0,99 euro)

Swarm

Foursquare begon ooit als app waarmee je op plekken kon inchecken, om vrienden te laten zien waar je was. De app groeide tot iets anders uit, de functie verdween en keerde later terug in losse Foursquare-app Swarm.

Met de update naar versie 4.0 verlegt Swarm nu zijn insteek weer. Nog steeds draait de app om het inchecken op plekken, maar Swarm is nu ook een lifelogging-app.

Zeker voor de regelmatige gebruiker van Swarm levert dat een leuk resultaat op. In samenvattingen en op een kaart zie je nu precies waar je bent geweest, waar je het liefste komt en waar je vrienden het meeste treft.

De wijziging maakt Swarm een stuk aantrekkelijker, een hele simpele manier om te zien waar je vaak komt en dat zonder de competitieve insteek die Swarm en voorheen Foursquare onaantrekkelijk maakte.

Download Swarm voor Android of voor iOS (gratis)

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie