Whatsapp staat geïnstalleerd op 92 procent van de Nederlandse smartphones, wat overeenkomt met ongeveer 11,2 miljoen. 

Vergeleken met ruim een jaar eerder betekent dit een stijging van vijf procentpunt, meldt Telecompaper vrijdag. Toen stond de berichtenapp namelijk op 87 procent van de Nederlandse toestellen geïnstalleerd, of 9,4 miljoen Nederlandse smartphones.

Whatapp is eigendom van Facebook. Op de tweede en derde plek in de ranglijst van meest populaire berichtenapps staan twee apps van hetzelfde bedrijf; Facebook en Facebook Messenger.

De algemene Facebook-app is geïnstalleerd op 9 miljoen Nederlandse smartphones geïnstalleerd, ofwel 74 procent van de smartphones. Dat is een stijging van 2 procentpunt vergeleken met vorig jaar. 

Facebook Messenger staat op de derde plek. Deze berichtenapp staat geïnstalleerd op 7 miljoen Nederlandse telefoons, ofwel 57 procent. Dat is een stijging van 4 procentpunt.

Muziekapps

De marktonderzoeker merkt verder op dat ook muziekapps het goed doen in Nederland. In februari van dit jaar had bijna de helft van de Nederlanders gebruikers een muziekapp geïnstalleerd, tegenover 41 procent een jaar eerder.

Muziekapps zijn volgens het onderzoek populairder bij mannen dan bij vrouwen en worden met name gebruikt door jongeren.

Gemiddeld worden muziekapps zestien dagen per maand gebruikt. Dat is opvallend genoeg minder dan een jaar eerder, terwijl het aantal installaties juist hoger ligt dan vorig jaar.