YouTube werkt an een concurrent voor de app Periscope. Het moet zo makkelijker worden om te livestreamen naar de videosite van Google.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare VentureBeat op basis van anonieme bronnen.

Het is al mogelijk om via YouTube een livestream op te starten, maar het is nog niet heel makkelijk om te streamen vanaf een smartphone. Periscope, een app die eigendom is van Twitter, en de nieuwe dienst Facebook Live maken dat juist heel gemakkelijk.

Video's die worden gemaakt met Youtube Connect verschijnen binnen de app, maar ook op de website van YouTube in het kanaal van de gebruiker. Het wordt mogelijk om oude uitzendingen te archiveren en terug te kijken.

Binnen YouTube Connect zou ook een nieuwsfeed met hoogtepunten uit video's van vrienden verschijnen.

Lancering 

Connect zou de derde app van YouTube zijn die naast de 'normale' app verschijnt. Op iOS is ook al de app YouTube Capture beschikbaar, waarmee het mogelijk is om video's op te nemen en te monteren. Daarnaast bracht Google vorig jaar de app YouTube Gaming uit, die zich richt op het livestreamen van games.

Het is nog niet precies duidelijk wanneer YouTube Connect wordt gelanceerd. Mogelijk is Google net als Facebook van plan om eerst bekende gebruikers toegang te geven tot de app, voordat deze naar iedereen wordt uitgerold.