Beveilig je accounts beter en makkelijker, versleutel je mail zonder gedoe en vind de beste films met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

LastPass Authenticator

Sterke en betrouwbare beveiliging van online accounts is belangrijk. Naast een goed wachtwoord is ook tweestapsbeveilging aan te raden, maar soms omslachtig.

Bij die beveiliging moet je namelijk naast je wachtwoord een eenmalige code invoeren. Veilig, maar dat invoeren is niet altijd even handig. Met de LastPass Authenticator is het dat gelukkig wel, wat het stukken aantrekkelijker maakt om de extra beveiligingslaag ook echt te gebruiken.

Zo werkt LastPass
Zo werkt LastPass

De app werkt op een simpele manier samen met LastPass, dat je gegevens en wachtwoorden onthoudt en automatisch invult wanneer je ergens wil inloggen.

Maar in plaats van dat je de eenmalige code hoeft in te tikken, stuurt LastPass een seintje naar de app op je telefoon. Ben je interdaad aan het inloggen, hoef je enkel op de groene knop in de app te drukken, en ben je zonder gedoe binnen.

Download LastPass Authenticator voor Android of voor iOS (gratis)

Letterboxd

Sociaal filmnetwerk Letterboxd heeft sinds deze week een iPhone-app. Die maakt het gebruik van het netwerk een stuk simpeler, aantrekkelijker en leuker dan de site tot nu toe deed.

Met Letterboxd hou je bij welke films je hebt gezien, wat je er van vond en welke je nog wil zien. De fraaie app maakt dat bijzonder simpel simpel door één slimme functie.

Druk je in de app een filmposter iets langer ingedrukt, kun je de film direct beoordelen of op een lijstje plaatsen. Ook blader je in de app snel door overzichten van populaire films, zowel handig om je lijst met reeds bekeken films aan te vullen en om films te vinden die je nog niet gezien hebt.

Download Letterboxd voor iPhone (gratis)

ProtonMail

Het is verre van vanzelfsprekend dat e-mail beveiligd is. Standaard zijn veel e-maildiensten niet versleuteld, en daarom zul je berichten zelf moeten versleuten met het relatief omslachtige PGP.

ProtonMail pakt dat anders aan, en biedt een emaildienst die berichten wél standaard versleuteld. Sinds deze week is ProtonMail voor iedereen te gebruiken, en daar horen prettige apps voor zowel Android als iOS bij.

Om de dienst te gebruiken moet je wel een nieuw emailadres aanmaken, een service die dan wel gratis is. Daarna zijn berichten die je naar andere gebruikers van ProtonMail stuurt standaard versleuteld.

Ook berichten die je naar andere e-mailadressen stuurt kun je versleutelen. Daarvoor stel je een wachtwoord in dat ingevoerd moet worden door de ontvanger om de mail te kunnen lezen.

Waar de webversie van ProtonMail bewust erg lijkt op Gmail, heeft de app een wat algemener ontwerp. Toch heeft ProtonMail zowel voor Android als iOS alle basisfuncties in huis en is daardoor prima te gebruiken als mail-app.

Download ProtonMail voor Android of voor iOS (gratis)