In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze aflevering bespreken we de wereldwijde appmarkt die tegelijkertijd floreert en noodlijdend is.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Apps

Elk jaar worden miljarden euro's verdiend met apps. Het overgrote deel van die inkomsten gaat naar de grote spelers zoals Google en Facebook. Kleinere ontwikkelaars maken steeds minder kans om iets te verdienen aan hun apps. De middenklasse lijkt te verdwijnen van de appmarkt.

Deze aflevering is geïnspireerd door het artikel Life and death in the App Store van The Verge. Hoe kan het dat het tegelijk zo goed en zo slecht gaat en waarom konden kleine ontwikkelaars vroeger eenvoudig geld verdienen met hun apps en nu niet meer? 

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.