Facebook heeft de app Masquerade overgenomen. Met de app is het mogelijk om selfies te maken en gezichten te verwisselen.

Met de filters is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf de gedaante van Leonardo Di Caprio met een Oscar aan te nemen. Of om het gezicht van president Barack Obama over het eigen gezicht heen te plaatsen.

Op de website van Masquerade stelt CEO Eugene Nevgen dat de losstaande app zal blijven bestaan. Vermoedelijk zullen de filters van Masquerade echter ook worden geïntegreerd in de officiële Facebook-app.

Het is onduidelijk hoeveel geld Facebook heeft neergelegd voor de overname. Ook is niet duidelijk hoeveel gebruikers Masquerade - in de App Store en Google Play beschikbaar als MSQRD - precies heeft.

Volgens cijfers van marktonderzoeker App Annie heeft Masquerade in meer dan vijftig landen de top tien van Apples App Store gehaald. In Nederland bereikte de app in februari plaats drie en staat MSQRD momenteel op plaats zeven van de meest gedownloade apps.

Sinds deze maand is een bètaversie van de app ook beschikbaar voor Android. In Nederland staat deze op plaats 28 van de meest gedownloade apps.