Belgische babysit-app airBsit komt naar Amsterdam

De Belgische babysit-app airBsit is vanaf dinsdag te gebruiken in Amsterdam. Alle ouders kunnen zich registreren om via de app een oppasser in de hoofdstad te vinden.

In de testfase hebben ruim duizend babysitters in Amsterdam zich aangemeld bij de dienst, meldt airBsit dinsdag. Een groep ouders heeft de app getest.

De app moet het voor ouders gemakkelijker maken om op lange of korte termijn een oppas in de buurt te vinden. De app houdt daarbij rekening met afstand en beoordeling van de oppas door vrienden.

Ouders kunnen babysitters via de app of contant betalen. Er wordt 15 minuten extra in rekening gebracht voor het gebruikmaken van de dienst.

Moeders

AirBsit kwam in november 2015 uit in België en heeft in dat land meer dan 25.000 gebruikers. Het idee voor de dienst kwam van de moeders Donatienne en Geraldine die in Brussel regelmatig geen oppas konden vinden.

Als de oppasdienst in Amsterdam aanslaat, zal hij worden uitgerold naar de rest van Nederland. Als alles goed verloopt zal de app ook in andere Europese steden en landen beschikbaar komen.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie