Leer jezelf fijner slapen, lees de beste artikelen en kijk de nieuwste films met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Blendle voor Android

Blendle was voor Android nog niet beschikbaar. Althans, in oktober 2015 was een vroege versie van de app kort te downloaden, maar deze week verscheen de definitieve versie van Blende voor Android. Ongeveer een jaar na de iOS-versie, maar wel direct een stuk completer.

Waar de iOS-versie onder de titel Blendle Trending namelijk alleen populaire artikelen en stukken binnen je interesses laat zien, geeft de Android-app toegang tot het volledige aanbod van Blendle.

Zo kan je in de app door alle kranten en magazines bladeren die in Blendle beschikbaar zijn, en naast losse artikelen ook complete edities kopen. Bovendien is de zoekfunctie beschikbaar, waar die in de iOS-app ontbreekt.

Het ontwerp van de Android-app blijft redelijk dichtbij dat van de mobiele site van Blendle, maar de app functioneert wel sneller en soepeler. Daardoor is Blendle voor Android momenteel de prettigste en meest complete manier om Blendle mobiel te gebruiken. Een vernieuwde iOS-app volgt over een maand.

Download Blendle voor Android of Blendle Trending voor iOS (gratis)

Sleepfulness

Slaap-apps zijn er meer dan je schaapjes kan tellen voor het slapen gaan, maar Sleepfulness pakt het anders aan. De app richt zich niet zozeer op het meten van de lengte en kwaliteit van je slaap, als op het verbeteren daarvan.

Volgens de ontwikkelaars van Sleepfulness is de kwaliteit van je slaap namelijk zo bepalend, dat je er ook overdag al mee bezig moet zijn. De app deelt je slaap op in vier delen: Going to sleep, Can't sleep, Waking up & Daytime.

Zo bereidt de app je overdag met mindfulness-oefeningen gepaard met speciale muziek al voor op je slaap. Met weer andere muziek kom je vlak voor het slapen meer in de stemming.

De fraaie en rustig vormgegeven app vormt een prettige lijst om die oefeningen die misschien wat zweverig klinken, maar met simpele vragen probeert de app ze zoveel mogelijk op praktische manier aan te bieden.

Download Sleepfulness voor Android of voor iOS (gratis)

Pathé Thuis voor iPhone

Pathé heeft naast zijn bioscopen ook al een aantal jaar een online videotheek. Sinds deze week is Pathé Thuis voor het eerst voor iPhone beschikbaar.

In de app kun je nieuwe films zowel kopen als huren, waarbij je per film betaalt. Een andere insteek dan bijvoorbeeld Netflix en Videoland, waardoor het aanbod van Pathé Thuis bestaat uit meer recente films.

De iPhone-app biedt bovendien Chromecast-ondersteuning, die prima werkt. Deze iPhone-versie van Pathé Thuis komt binnenkort ook naar de iPad, en vervangt dan de huidige app. Ook wordt aan een vernieuwde Android-app gewerkt.

Download Pathé Thuis voor iPhone (gratis)