Microsoft zou overwogen hebben een bod van 8 miljard dollar op Slack uit te brengen, maar besloot zich toch op het eigen Skype te richten.

Zowel Microsoft-CEO Satya Nadella als oprichter Bill Gates zouden het bod niet hebben zien zitten, meldt TechCrunch op basis van een anonieme bron.

Microsoft zou daarom hebben besloten zich volledig te richten op zijn eigen communicatiedienst Skype, in 2011 overgenomen voor 8.5 miljard dollar.

Skype zou meer functies moeten krijgen om beter te kunnen concurreren met Slack op de zakelijke markt. Slack wint aan populariteit, en had naar eigen zeggen in februari 2,3 miljoen dagelijks actieve gebruikers, waarvan 675.000 betalend.

Bovendien is Slack begonnen met het testen van een belfunctie, één van de pijlers van Skype. Deze week ging het gerucht dat Slack op zoek is naar nieuwe durfinvesteringen, voor meer dan 150 miljoen dollar.

Skype-hoofd Qi Lu zou aanjager van het overnamebod zijn geweest. Lu had een bod tot 8 miljard dollar in gedachten.

Slack werd in april 2015 op een waarde van 2.8 miljard dollar geschat. Door toegenomen populariteit van Slack zou de waardering van het bedrijf volgens bronnen inmiddels tussen de 3,5 en 5 miljard dollar liggen.