In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we Snapchat. Het bedrijf heeft een waarde van 16 miljard dollar en heeft honderden miljoenen gebruikers. 

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Snapchat

Deze week haalde Snapchat nog eens 175 miljoen dollar op bij investeerders. De app werd ooit gemaakt als project op Standford University en werd uiteindelijk in juli 2011 gelanceerd. Nog geen vijf jaar later heeft de app honderden miljoenen gebruikers die 7 miljard video's per dag bekijken.

Wat is Snapchat precies? hoe werkt het? is het het nieuwe Facebook? En waarom begrijpt iedereen die geboren is voor 1990 de app niet? We bespreken het in onze podcast.

Lees- en kijktip

Onze leestips gaan deze week ook over Snapchat. Bloomberg Businessweek publiceerde een verhaal over hoe het bedrijf succesvol is geworden door 'de oudjes' te verwarren. Op Buzzfeed wordt uitgelegd hoe tieners Snapchatten.

De kijktip is geen video, maar een Instagramaccount: Fromwhereidrone. Hier verschijnen de mooiste foto's gemaakt met drones. De mensen achter het account waken erg streng over de kwaliteit en dat resulteert in weinig updates, zodat je Instagramfeed niet volstroomt met dronefoto's. 

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.