Snapchat komt met geofilters die door gebruikers of bedrijven aangevraagd kunnen worden. Huidige geofilters tonen de naam van de plek waar de gebruiker is.

Zo is een aantal Nederlandse steden al een tijd voorzien van een filter dat de plaatsnaam toont, op basis van de GPS-locatie. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers zelf zo'n filter ontwerpen en tijdelijk laten verschijnen op een beperkte GPS-locatie naar keuze, meldt Snapchat.

Zo zouden gebruikers bij een feestje thuis een filter kunnen maken dat alleen tijdens het feest en op die locatie te gebruiken is. Maar ook bedrijven kunnen een filter aanvragen.

De On Demand Geofilters zijn direct beschikbaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De functie is binnenkort in meer landen verkrijgbaar. Prijzen starten bij 5 dollar en stijgen afhankelijk van het formaat van het GPS-gebied waar de filter zichtbaar wordt en hoe lang die te gebruiken is.

Eerder probeerde Snapchat al geld te verdienen met het verkopen van selfiefilters voor gebruikers. Die tactiek werd toen echter snel teruggedraaid, waardoor de filters voor iedereen gratis werden.