Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week

Spring en glij in één van de mooiste mobiele games, laat je favoriete playlists naadloos aan elkaar mixen en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Alto's Adventure

Ongeveer een jaar na het verschijnen op iOS is Alto's Adventure deze week ook voor Android verschenen. Reden genoeg om de even leuke als fraaie game nogmaals in ons overzicht met beste apps te zetten.

Alto's Adventure is een zogenoemde endless runner, waarin je in dit geval eindeloos op een snowboard door een prachtig langschap glijdt. Eindeloos, of totdat je een steen, ravijn of ander obstakel tegenkomt.

Onderweg verzamel je muntjes en vang je lama's, terwijl je herders achter je probeert af te schudden. Maar het is de prachtige vormgeving en dito muziek die je over de streep trekt steeds te blijven spelen.

Alto's Adventure heeft mooie landschappen, met een steeds veranderende maar altijd even mooie lichtval. Rustige pianomuziek maakt van de vrij snelle game alsnog een rustgevende beleving.

Opvallend is dat Alto's Adventure voor Android helemaal gratis speelbaar is, waar de game op iOS 2,99 kost. Hoewel je op Android reclame kan kijken om extra muntjes te verdienen, is dat zeker niet nodig. Volgens de ontwikkelaar is er zoveel piraterij op Android, dat gratis aanbieden in de Play Store slimmer is dan tegen betaling.

Download Alto's Adventure voor Android (gratis) of voor iOS (2,99 euro)

Pyro

Apps waarin je zelf nummers aan elkaar kunt mixen zijn er in overvloed Er zijn zelfs een paar apps die het automatisch doen. Maar zo simpel en veelzijdig als Pyro hadden we er nog geen.

Pyro mixt namelijk helemaal automatisch nummers van welk genre dan ook aan elkaar. Log in met Spotify, pak je favoriete afspeellijst er bij en Pyro doet de rest.

Het maakt niet uit of je ondertussen de volgorde van de lijst nog wijzigt of aanvult, Pyro blijft goeie overgangen tussen nummers maken. Dankzij die slimme insteek is de interface van Pyro ook niet meer dan een lijst.

Veeg om nummers te verwijderen, druk op de plus onderaan om nieuwe muziek toe te voegen, versleep nummers van positie of helemaal omhoog om meteen af te spelen. De app is van Serato, maker van professionele dj-software, dat al zeventien jaar algoritmes ontwikkelt voor soepele overgang tussen nummers.

Download Pyro voor iOS (gratis)

Tomb of the Mask

Een soort verre neef van Pacman. In Tomb of the Mask moet je ook muntjes verzamelen, maar het zijn geen spookjes maar een soort stijgende vloed die je op de hielen zit.

Het is dan ook de bedoeling om al muntjes verzamelend snel naar de bovenkant van het level te bewegen. Dat doe je door over het scherm te vegen. Het poppetje dat je bestuurt springt met elke veeg naar de muur die tegenover hem staat.

Tijdens een sprong van richting veranderen kan niet, waardoor je goed vooruit moet kijken. Om op een bepaalde plek te komen moet je soms met een omweg een paar richtingen in springen, om het groeiend aantal obstakels te vermijden.

De simpele besturing met een twist gepaard met de druk van steeds maar naar boven moeten, maakt Tomb of the Mask een lekker snel spelletje voor tussendoor.

Download Tomb of the Mask voor iOS (gratis)

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie