Zet e-mail compleet naar je hand, speel een zeer complete rpg en lees nieuws op je thuisscherm met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Airmail

Airmail was al een zeer krachtige en veelzijdige mail-app voor de Mac, sinds deze week is er ook een iOS-versie. Net als zijn grote broer moet Airmail het niet hebben van een opvallend ontwerp of vreemde nieuwe functies, maar van grote aanpasbaarheid.

Zo werkt echt elke mail-standaard vlekkeloos met Airmail: Gmail, iCloud, Exchange, Outlook, POP en IMAP: je kan ze allemaal makkelijk toevoegen. Gebruikte je Airmail al op de Mac, wordt alles automatisch toegevoegd.

Airmail laat je aanpassen wat er gebeurt als je berichten in je overzicht naar links of naar rechts veegt: archiveren, verwijderen, verplaatsen, snoozen, delen, toevoegen als to-do: net wat je zelf het handigst vindt. Koppelingen met apps als Evernote maken je workflow sneller.

Het zijmenu is op eenzelfde manier aan te passen, zodat je alleen de opties hebt die voor jou het handigst zijn. Met knoppen onderaan de inbox maakt Airmail het zelfs voor mensen met verschillende adressen makkelijk om overzicht te houden.

Binnen de gecombineerde inbox hou je extra overzicht door kleine kleurlabels links van elk bericht, zodat je ziet bij welk van je adressen die hoort. Kleuren voor mailboxen, geluiden per e-mailadres, VIPs en snooze-tijden zijn op die manier allemaal in te stellen. Ondanks die prettige veelzijdigheid is Airmail simpel in gebruik, en snel.

Download Airmail voor iOS (4,99 euro)

Adventures of Mana

Een klassieke rpg van ontwikkelaar Square Enix in een nieuw jasje. Adventures of Mana is een remake van Game Boy-game Final Fantasy Adventure, al is dat nergens aan af te zien.

Het spel heeft mooie moderne graphics, maar volgt wel hetzelfde verhaal als de Game Boy-klassieker. Daarbij bestuur je de held van de game met de virtuele stick links op het scherm, en twee actieknoppen rechts. Bij gevechten deel je zelf de klappen uit; het zijn geen beurtelingse gevechten zoals in sommige rpg's.

Adventures of Mana
Adventures of Mana

Ondanks het geringe aantal knoppen kun je je in de game toch bijzonder divers bewapenen, dankzij een handig snelschakelmenu. Daarmee zet je in seconden een ander wapen, voorwerp op spreuk op je actieknop, om snel weer door te spelen.

Met 14 euro is Adventures of Mana aan de duren kant voor een mobiele game, maar vergis je niet: het gaat hier om een bijzonder complete game met een lang verhaal, waar je makkelijk tientallen uren zoet mee bent. Da's die 14 euro meer dan waard, zeker gezien de kwaliteit van de game, de dialogen, het verhaal en de vormgeving.

Download Adventures of Mana voor Android of voor iOS (13,99 euro)*

(Android-versie staat met Japanse beschrijving in Play Store, is gewoon in Engels speelbaar)

Corgi

Feedly is één van de beste rss-lezers die je kan gebruiken. Ook zijn er al veel apps waarmee je de dienst kan bekijken, maar die volgen allemaal een beetje hetzelfde stramien: een lijst met nieuws op chronologische volgorde.

Corgi toont al het nieuws waar je je in Feedly op hebt geabonneerd op het vergrendelscherm van je telefoon. Je kan zowel door dat nieuws bladeren, als het volledig lezen zonder dat je je telefoon hoeft te ontgrendelen.

Daarnaast kan je ook je Instagram-feed toevoegen aan Corgi, en ook foto's zien langskomen zonder je telefoon te ontgrendelen. Je kan zelf instellen hoe je wil dat Corgi artikelen weergeeft, en bijvoorbeeld kiezen voor steeds wisselende, rustige wallpapers achter het nieuws.

Download Corgi voor Android (gratis)