Microsoft heeft Swiftkey overgenomen. Swiftkey is een slimme toetsenbord-app die voorspelt wat de gebruiker gaat typen. 

Dat bevestigen de makers van Swiftkey woensdag. Het bedrijf wil geen financiële details prijsgeven, maar ingewijden melden tegenover de Financial Times dat er 250 miljoen dollar betaald zou zijn voor Swiftkey. 

Swiftkey is een van de meest populaire toetsenbordapps voor iOS en Android. De app kwam in 2010 uit voor Android, vier jaar later voor iOS. Swiftkey zal gewoon blijven bestaan, maar het team zal deel uit gaan maken van Microsoft.

Microsoft zou volgens de ingewijden niet zo zeer geïnteresseerd zijn in het toetsenbord dat Swiftkey maakt, maar vooral de kunstmatige intelligentie achter de app interessant vinden.

Eind 2015 bracht het bedrijf een nieuw toetsenbord uit dat draait op een kunstmatig neuraal netwerk, dat op ieder moment probeert te voorspellen wat een gebruiker wil schrijven. Het toetsenbord scant geschreven woorden, maar kijkt ook naar zinsstructuur. Daarbij probeert Swiftkey ook de context van een tekst te doorgronden, waardoor ooit volledige zinnen voorspeld kunnen worden.