Tesla wil Android- en iOS- apps 'projecteren' op dashboarddisplay

Autofabrikant Tesla overweegt het mogelijk te maken om iOS- en Android-apps te tonen op de 17 inch-dashboarddisplay in zijn Model S- en Model X-auto's. 

Dat zegt Tesla-ceo Elon Musk tijdens een bijeenkomst voor Tesla-eigenaren in Hong Kong, meldt 9to5 Google. De apps zouden niet op de display zelf worden gedraaid, maar worden 'geprojecteerd' op het scherm, zoals bijvoorbeeld nu ook mogelijk is door middel van een Apple TV. 

Tesla werkt al sinds 2012 aan een eigen platform voor apps voor de grote display in zijn auto's, maar veel nieuws over dat platform is er sindsdien niet naar buiten gekomen. Nu laat Musk weten dat Tesla dat project waarschijnlijk in de koelkast.

"Nu we het iets meer hebben doorgedacht, is het logische ding vanuit een app-oogpunt misschien om apps van je iPhone of Android op het scherm te laten projecteren", aldus Musk.

Zowel Apple en Google hebben al hun eigen systeem voor in auto's; Apple Carplay en Android Auto, waarmee het mogelijk is om apps te laten draaien op een scherm in de auto. Tesla heeft die systemen vooralsnog niet geïntegreerd in zijn auto's.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie