Google heeft de zoekfunctie in zijn futuristische e-mail-app Inbox onder handen genomen. Door de verbeteringen moet de zoekfunctie een stuk sneller worden.

Zo wordt bijvoorbeeld bij het zoeken naar een verzendstatus of een boekingsinformatie voor een weekendje weg, de relevante informatie direct bovenaan de zoekresultaten weergegeven.

"Je hoeft dus niet meer te graven in talloze e-mails om te vinden wat je zoekt", schrijft Govind Kaushal, productmanager van Inbox, in een blog.

Een andere nieuwe functie is dat de meest relevante e-mails voor de zoekopdracht, direct onder de relevante informatie uit de eerste verbetering komen te staan.

Inbox

Met Inbox poogt Google om e-mail opnieuw uit te vinden. Functies als het automatisch groeperen van dezelfde soort berichten, reminders en uitgelichte informatie moeten daarbij helpen.

Iedereen met een Gmail-adres kan gebruikmaken van Inbox. Als een gebruiker inlogt op de smartphone-app, kan hij of zij Inbox ook in de webversie van Gmail gebruiken. Op termijn hoopt het team achter Inbox dat iedereen Inbox gebruikt in plaats van Gmail.