Spotify is deze week begonnen met het tonen van video's in zijn Android-app. Het is voor het eerst dat de streamingdienst iets anders dan muziek aanbiedt.

In eerste instantie zullen de video's beschikbaar zijn voor Android-gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden. Het is niet duidelijk wanneer gebruikers in landen die daar niet tussen zitten, toegang krijgen tot de video's.

De video's worden aangeleverd door onder meer de BBC, Vice en Comedy Central. Het gaat vooral om korte clips uit bestaande tv- en web-series. Hoewel sommige video's muziek bevatten, zoals de op Youtube zeer populaire Epic Rap Battles, verschijnen er ook video's die niets met muziek te maken hebben.

Vanaf volgende week zijn de video's ook beschikbaar in de iOS-app van Spotify.

Gratis

Shiva Rajarmaran, productontwikkelaar bij Spotify, zegt dat het bedrijf zijn gebruikers zal moeten leren dat er ook video's in de app te vinden zijn. "Onze gebruikers zijn vooral muziekfans die niet per se de app doorzoeken. Dus er is geen specifieke manier om dit juist te doen", zegt hij.

De video's zullen beschikbaar zijn voor alle gebruikers, dus ook mensen die niet betalen voor een abonnement. Volgens Rajamaran wil de app vooral voldoen aan de vraag naar video's, en is geld verdienen niet de voornaamste reden om video's te introduceren.