Monteer video's sneller dan je voor mogelijk hield, verdeel lastige klusjes op een leuke manier en nog veel meer in de beste Android- en iOS-apps van deze week

Knowme

Video's monteren op je telefoon is de laatste jaren makkelijker geworden, maar je moet er nog altijd even voor gaan zitten. Knowme is totaal anders, en laat je razendsnel video's met verschillende fragmenten, voice-overs en achtergrondmuziek monteren, in net zoveel tijd als de uiteindelijke video duurt.

Dat doet Knowme op een ontzettend slimme manier. Wil je video opnemen waar je direct overheen praat, bijvoorbeeld een intro met je gezicht in beeld, hoef je alleen de bovenste helft van het scherm ingedrukt te houden, waarop je jezelf of de video die je schiet direct terugziet. De video komt dan op je tijdlijn, waarna je bijvoorbeeld een eerder opgenomen fragment kan toevoegen.

In de onderste helft van je beeldscherm zie je je bibliotheek. Houd een video naar keuze ingedrukt, vertel wat je wil vertellen en het fragment komt geknipt op hoe lang je vertelt op je tijdlijn te staan. Hetzelfde is het geval voor foto's.

Met een muzieknoot-knop kun je muziek onder je filmpje zetten, en door de blokjes op je tijdlijn te verslepen wijzig je makkelijk de volgorde van je fragmenten. Minpuntje is dat er altijd een watermerk van Knowme in beeld staat bij video's die je maakt, maar dat nadeel nemen we graag op de koop toe voor zoveel gebruiksgemak.

Download Knowme voor iOS (gratis)

GO

Wie moet de afwas doen, het vuilnis buitenzetten of de hond uitlaten? Met GO bepaal je makkelijk wie de sjaak is, in de vorm van een simpel spelletje. Vul de taak in, nodig vrienden uit en je kan beginnen.

Iedereen krijgt in GO een grote knop middenin beeld te zien. De knop is rood, maar verandert op een zeker moment naar groen. Het is de bedoeling zo snel mogelijk te drukken wanneer de knop groen is. Druk je te snel krijg je een negatieve score, druk je te langzaam en was een ander sneller ben je de sjaak. Lastige klusjes verdelen was nog nooit zo leuk.

Download GO voor Android of voor iOS (gratis)

Kickstarter

's Werelds grootste crowdfundingsite had nog geen Android-app, maar daar kwam deze week verandering in. De Android-versie lijkt behoorlijk op de iOS-versie, maar heeft wat minder mogelijkheden voor het ordenen van projecten.

Wel is het natuurlijk mogelijk om in te loggen, om zo een handig overzicht alle activiteit van gesteunde projecten te krijgen. Ook zie je welke projecten je vrienden hebben gesteund, en kan je vanuit de app nieuwe projecten steunen.

Prettig aan de app is vooral dat je push-berichten kan krijgen bij voortgang van projecten die je gesteund hebt. Zou kan je de voortgang van die projecten beter bijhouden, en juist dat is leuk aan Kickstarter.

Download Kickstarter voor Android of voor iOS (gratis)

Muziekmemo's

Laat je niet misleiden door de simpele vormgeving van Apple's Muziekmemo's. De app heeft behoorlijk indrukwekkende mogelijkheden voor wie gitaar of piano speelt.

Neem met de app een fragment op, en Muziekmemo's analyseert automatisch het tempo en de toonhoogte van je muziek. Direct na het opnemen kan je er een drumbeat of basloopje onder zetten, dat precies bij de opgenomen muziek past.

Binnen de app kun je ook kleine aanpassingen doen. Hou de bas- of drumknop even ingedrukt voor een menu waarin je volume en complexiteit van beide instelt. Ook kun je kiezen voor moderne of vintage drums en bas. Daarna kun je het fragment delen, of verder bewerken in Garageband. Dat maakt Muziekmemo's een laagdrempelig startpunt voor een nieuw nummer.

Download Muziekmemo's voor iOS (gratis)

Echt of Vals

Deze app van de Nederlandsche Bank kwam eerder uit voor iOS, en doet één ding: controleren of bankbiljetten wel echt zijn. Daarvoor hoef je alleen de camera van je telefoon op een biljet te richten, en zoekt de app uit of het geld echt of vals is.

​Daarvoor controleert de app kenmerken zoals het hologram, vloeibare inkt, hologram en andere tekens waaraan een biljet is te herkennen. Simpel maar doeltreffend, en nu dus ook voor Android.

Download Echt of Vals voor Android of voor iOS (gratis)